رشد 33 درصدی انتقال سوخت در تعطیلات نوروزی

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از افزایش بیش از 33 درصدی انتقال فرآورده های نفتی در تعطیلات نوروزی سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، علی احمدی پور با اشاره به رسالت صنعت انتقال نفت گفت: همکاران ما در واحدهای عملیاتی طی ایام نوروز براساس روال سال های گذشته به صورت شبانه روزی مشغول خدمت رسانی بوده اند تا انتقال سوخت از پالایشگاه ها به انبارهای نفت و همچنین تأمین خوراک پالایشگاه ها را به صورت مستمر و بدون کوچک ترین وقفه انجام دهند، امسال نیز بر اساس همین رسالت کار به درستی محقق شد.

انتقال 3 میلیارد لیتر سوخت نوروزی به مبادی مصرف

احمدی پور با اشاره به آمار میزان انتقال مواد نفت تصریح کرد: بر اساس آمار موجود طی بازه زمانی 22 روزه در سال جاری -از ابتدای تعطیلات (29 اسفندماه) لغایت 20 فروردین سال جاری- که اوج ترددهای جاده ای در این ایام بوده است، میزان 3 میلیارد و 278 میلیون لیتر انواع فرآورده های نفتی تحویل انبارهای نفت داده شده که از این میزان بالغ بر 2 میلیارد لیتر مربوط به جابه جایی بنزین بوده است.

وی افزود: در این بازه زمانی حدود 34 میلیون بشکه نفت خام نیز به پالایشگاه ها تحویل داده شده است. احمدی پور با اشاره به میزان انتقال سوخت در مدت مشابه سال گذشته بیان کرد: انتقال فرآورده های نفتی در نوروز سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال 1403 رشد بیش از 33 درصدی را به خود اختصاص داده است، این در حالی است که در سال 1403 کمتر از 3 میلیارد لیتر سوخت تحویل انبارهای نفت داده شد.

اقدامات شرکت در راستای پایش مستمر خطوط

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به رصد و نظارت شبکه لحظه ای خطوط لوله انتقال نفت گفت: پایش یکی از ارکان مهم صنعت انتقال نفت در مناطق 12 گانه است که خوشبختانه امروز بر اساس آمار و ارقام موجود، مناطق متعلق به شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در حوزه پایش و کنترل تعرض به خطوط لوله که منجر به سرقت از خطوط می شود در اکثر مناطق به صفر نزدیک شده است، تنها دو منطقه در بخش های جنوبی کشور به واسطه جذابیت سرقت فرآورده ها تعرض به خطوط لوله به صورت فزاینده افزایش داشته است که این موارد نیز توسط نظارت های صورت گرفته و برنامه ریزی های انجام شده در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ناکام می ماند.

وی با اشاره به برنامه های در دست اجرا برای توسعه فرآیند پایش بیان کرد: علاوه بر اینکه همکاران ما در بخش های حراست، عملیاتی، فنی، همکاران بسیج و خطبانان جهت پایش و کنترل روزانه درگیر موضوع هستند، قراردادهایی با شرکت های انتظام منعقد شده است که به صورت مسلح در طول مسیر خطوط پایش صورت می گیرد که این امر میزان تعرض را به شدت کاهش داده است.

به گفته وی در کنار پایش و کنترل جریان انتقال مواد نفتی بواسطه تجهیزات موجود، قرارداد پایش فیزیکی کوریدور خطوط لوله نیز به تازگی منعقد شده است که در آینده نزدیک این طرح پس از نصب تجهیزات در مسیر خط بندرعباس-رفسنجان پایش ها اجرا می شود تا بواسطه تحرکات در طول این مسیر کنترل دقیق تری بر روی خط صورت بگیرد.

بهره برداری از سه پروژه با حداکثر ظرفیت؛ به زودی

احمدی پور در بخش دیگر اظهارات خود با اشاره به سه پروژه آماده بهره برداری در صنعت توضیح داد: در حال حاضر خط لوله دوم بندرعباس- رفسنجان با یک سوم ظرفیت فعالیت می کند که پس از نصب تجهیزات دوار توسط شرکت مهندسی و توسعه نفت تا شهریورماه با ظرفیت کامل به بهره برداری خواهد رسید.

به گفته وی، خط لوله نفت خام ترش سبزآب – شازند نیز و خط لوله تبریز-خوی-ارومیه نیز با به ترتیب در شهریورماه و مهرماه با حداکثر ظرفیت به بهره برداری می رسند.

وی با اشاره به موضوع اشتغال زایی که این سه خط ایجاد خواهند کرد گفت: طبیعتاً خطوط جدید زمانی که به مدار بهره برداری برسند متناسب با شرح کار مراکز انتقال نفت تأمین و جذب نیروها اعم از رسمی و پیمانکاری می بایست صورت بگیرد، بنابراین از جمله دغدغه های صنعت انتقال نفت تأمین نیرو برای خطوط جدید می باشد.

اتصال زودهنگام دو نیروگاه به شبکه خطوط لوله

وی با اشاره به طرح اتصال نیروگاه ها به شبکه خطوط لوله نیز بیان کرد: اجرای این طرح نقش مؤثری در کاهش قاچاق سوخت داشته است، در اسفند ماه سال گذشته دو نیروگاه هنگام و ایسین با پیگیری های صورت گرفته از سوی این شرکت عملیاتی شد کارکنان متخصص در این منطقه در بخش های تعمیر، نگهداری و بهره برداری فراتر از حیطه عملکردی بهره برداری که جزو ماهیت شرکت محسوب می شود، فراتر عمل کردند تا این پروژه تسریع یابد.

احمدی پور گفت: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته در کوتاه ترین زمان ممکن طی سه ماه سیستم میترینگ در هردو نیروگاه نصب و تجهیز شد و در نهایت هر دو نیروگاه به شبکه خطوط لوله متصل شدند و منجر به حذف سوخت رسانی توسط تانکرها که مخاطرات خاص خود را در پی دارد شد.

نظرات

captcha